Sprzet gastronomiczny gdansk

W ostatniej dobie nie można wyobrazić sobie tego, by w innego rodzaju lokalach gastronomicznych, gdzie przewija się wiele kobiet wędliny, sery, czy warzywa były krojone przy pomocy noża. W zapleczu kuchennym musi być krajalnica ma-ga. Co prawda, nie należy ona do najpopularniejszych sprzętów gastronomicznych, jednak bardzo ergonomicznych i dlatego warto w nią zainwestować.

Hallu Forte3

Krajalnica ma-ga dostarcza do cięcia wszystkiego typu żywności. Można na niej pokroić miękkie pomidory, ser różnej twardości, jak również wędlinę rozpocząwszy od miękkiej aż po twardą. Wielofunkcyjność jej kupuje, że istnieje niezbędnym przyrządem gastronomicznym w restauracjach, hotelach, barach, stołówkach szkolnych i szpitalnych. Jak jeszcze lokalach gastronomicznych świadczących usługi kulinarne okolicznościowo. Warto też żeby była na istnienie w korporacjach cateringowych, sklepach, stoiskach z porcjowaną wędliną, serem, mięsem. Krajalnica może również iść w skład wyposażenia naszych gospodarstw domowych. Jest mocno odpowiednim sprzętem, gdyż w szybkim czasie istnieje w mieszkanie pokroić ogromną miara produktów. Tym tymże ułatwia pracę człowiekowi, oszczędza jego termin i energię, jaką musiałby wybrać przy krojeniu ręcznym. Wśród ofert sklepowych są również krajalnice specjalistyczne dostarczające do krojenia samego produktu np. sera. W jakimkolwiek jednak fakcie obsługa krajalnicy jest oszczędna i maksymalnie bezpieczna. Krajalnica ma-ga posiada stół podawczy, który jest przystosowany do krojenia kęsów żywności. Krojenie przenosi się grawitacyjnie, czyli bez potrzeby dociskania żywności. Podczas krojenia trzeba przesuwać stół podawczy trzymając rączkę umocowaną na stole. W wypadku krojenia resztek produktu należy zastosować płytę dociskową, jaka stanowi osadzona na kołku pod stołem podawczym. Taka płyta umożliwi dokrojenie produktu do celu, więc nie zostaną odpady. Krajalnica spełnia wszelkie wymogi sanitarne. Przypadkiem może żyć obecne, że wszystkie powierzchnie maszyny, jakie stanowią kontakt z krojoną żywnością są zrobione z produktów nierdzewnych. Drinkiem spośród najistotniejszych momentów jest nóż i ważne, żeby był dobrze ostry. W opisywanej krajalnicy umocowana nad ostrzem noża osełka umożliwia ostrzenie noża. Nóż krojący napędzany jest silnikiem poprzez przekładnię ślimakową. Po każdym użyciu krajalnicę można szybko wyczyścić, gdyż demontowanie poszczególnych popularni jest naprawdę niskie, iż nie wymaga żadnych narzędzi.